Ви увійшли як Гость | Група "Гости"
Головна Мій профіль Вихід RSS Субота, 21.10.2017, 22:32                                   

«Школа сприяння здоров’ю: Гармонія. Партнерство. Родинність»



Які вітаміни потрібні?

 Зима — тяжкий період для всього організму. Позначається не тільки зміна клімату, нашестя вірусів, але й відсутність вітамінів. Перші сигнали авітамінозу подає шкіра.

 Вітамін А. На що впливає: перешкоджає скупченню токсинів і випаровуванню вологи, захищає шкіру від зовнішнього середовища — пилу і УФ-випромінювання.

 Як запідозрити недостатність: шкіра починає лущитися, стає грубою. Що краще їсти: хурму, гарбуз, моркву, яєчний жовток, риб`ячий жир, печінку, щавель, салат.

 Вітамін В6. На що впливає: на жирність шкіри, не даючи сальним залозам виділяти зайву кількість сала.  Як запідозрити недостатність: шкіра починає запалюватися, причому можуть бути як дрібні вогнища запалення у вигляді прищиків, так і дерматит (почервоніння, що лущиться). Що краще їсти: яловичину, баранину, дріжджі, капусту, сою, горіхи, квасолю, молоко, картоплю, рис.

  Вітамін В2. На що впливає: на гладкість і пружність шкіри. Як запідозрити недостатність: ячмінь, герпес, фурункули.

 Що краще їсти: свіжий горошок, цибуля, сир, яловичину, яблука, мигдаль, кисломолочні продукти. Всмоктується і діє дуже повільно, тому для профілактики продукти, багаті рибофлавіном, потрібно вживати регулярно.

 Вітамін С. На що впливає: виводить токсини.

 Як запідозрити недостатність: на шкірі з`являються пігментні плями, вона виглядає втомленою.

 Що краще їсти: цитрусові, кислу капусту, цибулю, буряк. У всіх продуктах вітамін С представлений у вигляді аскорбінової кислоти, яка в організмі перетворюється безпосередньо на цей вітамін. Шлункові ферменти швидко перетворюють аскорбінку на вітамін, тому ефект можна спостерігати вже через декілька днів.

  Вітамін Е. На що впливає: допомагає чутливій шкірі пристосуватися до навколишнього середовища шляхом ущільнення жирової оболонки, відмінний антиоксидант.  Як запідозрити недостатність: шкіра стає в`ялою і сухою. Що краще їсти: насіння соняшнику, мигдаль, арахіс, оливкове масло, вівсянку, лососину, банани, горіхи. Щоб організм швидше засвоїв вітамін Е, прагніть вживати ці продукти разом із жирами (соняшникова і оливкова олії, тваринні жири).

 Фолієва кислота. На що впливає: на засвоєння заліза в організмі, завдяки якому шкіра виглядає рум`яною, такою, що світиться і відсутні мішки під очима.

 Як запідозрити недостатність: блідість шкірних покривів, «мішки», синяки.

 Що краще їсти: яблука, картопля «в мундирі», гречка, яловичина, шпинат, устриці, гарбуз, фініки, гриби. Перетравлюється мікроорганізмами кишечнику досить швидко. Але при вариві-кип`яченні продуктів, що містять фолієву кислоту, велика частина її руйнується.

 Вітамін В5. На що впливає: на водний баланс шкіри, на швидку регенерацію і загоєння шкірних покривів.

 Як запідозрити недостатність: шкіра миттєво стає або дуже сухою, або надмірно жирною. Погано заживають дрібні прищики, ранки, порізи.

 Що краще їсти: яйця, горіхи, картоплю, ікру, дріжджі, фундук.

 Вітамін РР. На що впливає: допомагає шкірі дихати, забезпечуючи її киснем.

 Як запідозрити недостатність: практично неможливо без спеціальних лабораторних аналізів. Що краще їсти: морепродукти, сухофрукти, горіхи, яловичину, баранину, молоко, свинину, кукурудзяну муку. Перетравлюється шлунковими ферментами і відразу вбирається в організм. Але результат ви отримаєте не відразу — для того, щоб поліпшити дихання шкіри знадобиться кілька тижнів.

 Візьміть на замітку. Кожен із цих вітамінів можна купити в аптеці в лікарській формі, але вживати їх потрібно тільки порадившись із лікарем. Такі препарати містять чималі дози вітамінів, призначені для лікування або корекції певних захворювань, патологій, явищ. У натуральній їжі вони представлені по мінімуму, а ось в хімічних сполуках — у «кінських» дозах, які можуть нашкодити без поради фахівця.